/en
بازدید سایت

بازديد صفحات : 1124
بازديد امروز : 342
كل بازديدها : 43741560
افراد آنلاين : 144
لیمو عمانی
لیمو عمانی، گونة د‌یگری از لیمو ترش است، به انگلیسی Lime و د‌رخت آن را Lime tree گویند‌.

د‌رختی است از خانواد‌ة نارنج Rutaceac، نام علمی آن Citrus aurantifolia (Christm) Swingle و متراد‌ف آن C.medica var acida Hook می‌باشد
تركیبات شیمیایی
از نظر تركیبات شیمیایی د‌ر آب لیمو عمانی، سیتریك اسید‌ وجود‌ د‌ارد‌. اسانس روغنی آن شامل سیترال، لیمونن، لینالول، لینالیل استات، ترپینه‌ئول و سیمن است. د‌ر هر یك صد‌ گرم لیمو عمانی خام بد‌ون پوست، مواد‌ زیر وجود‌ د‌ارد‌:

 مواد متشکله ليمو عماني را ترکيبات تلخ، فلاونوئيدها، اسيد سيتريک، املاح، ويتامين ها به ويژه ويتامينC و مواد فرار تشکيل مي دهد. عمده ترين ترکيبات موجود در روغن فرار گياه را ليمونن، آلفا ترپينئول، گاما ترپينن، ترپينولن، ۱ و ۸ سينئول و لينالول تشکيل مي دهد.
اين ميوه از نظر کلسيم و پتاسيم غني بوده و از نظر ويتامينC از ساير مرکبات پيشي گرفته و به عنوان کاهنده ي فشار خون و چربي خون شناخته شده است. خوردن دم کرده ي آن اغلب با چاي و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. براي افراد با فشار خون طبيعي نيز مصرف دم کرده ي آن با عسل يا نبات پيشنهاد مي شود. ليمو عماني از نظر طب سنتی خنک کننده، اشتهاآور، ضدعفوني کننده، مقوی معده، ضد نفخ، موثر براي رفع عوارض کمبود ويتامينC ، مسکن سردرد، التيام دهنده سرفه و سرماخوردگي است. اين چاشني به دليل مواد آنتي اکسيداني، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوي موثر است.
ليمو عماني هنگام خشک شدن به دليل عمل تخمير، کمي تلخ شده که اين تلخي در مزه آن نيز احساس مي شود. بنابراين بهتر است براي جلوگيري از تلخ شدن غذا پيش از افزودن، تخم هاي آن را درآوريد.
ليمو عماني درسته در خورش ها و خوراک ها محل تجمع روغن غذا خواهد بود. بنابراين خوردن آن توصيه نمي شود.
بهترين نوع ليمو عماني در مناطق مختلف جنوب و جنوب شرقي ايران نظير بندرعباس، ميناب، جهرم و شيراز و صادراتي آن در اردن پرورش مي يابد.
ليمو عماني به دليل دارا بودن مواد فراري که عامل ايجاد عطر و بوي آن است، حتما بايد در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته و به دور از نور نگهداري شود.
بهتر است هنگام تهيه انواع خورش ها و خوراک ها به مقدار لازم از ليمو عماني استفاده کنيد تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.
در برخي مناطق گرمسير به دليل اين که نگهداري ليموترش مشکل و حمل و نقل آن مقرون به صرفه نيست، آن را با تغييرات ويژه اي تبديل به ليمو عماني مي کنند تا قابليت نگهداري اش براي چندين سال افزايش يابد.
معمولا رنگ ليمو عماني آفتاب خشک، زرد قهوه اي و داخل آن سياه رنگ است.

 در لغتنامه دهخدا از این محصول با همین نام یاد شده و آنرا «لیمویی ترش که از عمان آرند» معنا کرده، اما شهرت آن احتمالاً به غلط «عمانی» ذکر شده است، چراکه کشور عمان فاقد مرکباتی معروف بوده و احتمالاً نام درست لیمو «امانی» است، به دلیل این که شهر امان پایتخت کشور اردن از لحاظ محصول لیمو همچون کشورهای لبنان و فلسطین سرشناس است.

دامنه انتشار
گیاه لیمو عمانی بومی آسیای جنوبی بوده و در آمریکا و آمریکای لاتین نیز کشت می‌شود. این گیاه در مناطق مختلف جنوب و جنوب شرقی ایران نظیر بندر عباس، میناب، جهرم و شیراز به طور فراوان کاشته می‌شود.
استفاده
لیمو عمانی معمولاً در طبخ خورش های ایرانی چون قرمه سبزی و قیمه استفاده می‌شود. آنها را پیش از ریختن در غدا سوراخ کرده، شکسته یا خرد می‌کنند. در کشورهای دیگر گاهی نیز آنها را به‌صورت گرد کوبیده به خوراکهای برنجی می‌افزایند. مثلاً در خوراک خلیجی پر ادویه‌ای با نام بهارات یا کبسا. از این محصول در کشورهای عرب همسایه همچون عراق، کویت و بحرین نیز استفاده می‌شود.
گفته می‌شود برای پرهیز از تلخ شدن غذا بهتراست پیش از افزودن آن به غذا تخم‌های آنرا درآورد. در ضمن وقتی درسته در غذا انداخته می‌شود محل تجمع روغن شده و خوردن آن هر چند که خود کالری ندارد، توصیه نمی‌شود.
مزه
لیمو عمانی همچون دیگر مرکبات طعم ترش دارد ولی فاقد ته‌مزه شیرین در لیموهای تازه است. همچنین به‌دلیل عمل تخمیر انجام شده کمی تلخی در مزه آن احساس می‌شود.
روش آماده‌سازی
لیموی شسته شده را کاملاً خشک کرده درون سینی قرار داده و در مقابل نور خورشید می‌گذارند. ۲ الی ۳ ساعت اول مرتب زیر و رو می‌کنند تا تمام لیمو خشک شود و سپس به مدت ۳ الی ۴ روز زیر تابش نور خورشید قرار می‌دهند تا کاملاٌ خشک شود.

خواص دارویی
در طب سنتی برای لیمو عمانی آثار دارویی مقوی معده، ضد نفخ، اشتهاآور، ضدعفونی کننده، مسکّن سردرد و رفع کنندهٔ علایم سرفه و سرماخوردگی قایل بوده‌اند. این ماده غذایی ویتامین ث بالایی داشته و برخی منابع آنرا به عنوان یک کاهنده فشار خون (به‌صورت دم‌کرده) و حتی چربی خون توصیه می‌کنند.
گلاب ,عرق نعنا ,عرق بیدمشک ,عرق شوید ,عرق رازیانه ,عرق آویشن ,عرق نعناع ,عرق اسطوخودوس ,عرق سنبل الطیب ,عرق بومادران ,'گلاب ,عرق نعنا ,عرق آویشن ,عرق بهارنارنج ,عرقیات گیاهی ,عرقیجات گیاهی ,گلاب ,عرق نعناع ,عرق بیدمشک ,عرق بید ,عرقیات ,عرقیجات گیاهی ,گلاب دو آتیشه ,گلاب ناب ,اسانس گل محمدی ,اسانس رز ,اسانس ,عصاره ,عطر و طعم ,طعم دهنده, عرقیات گیاهی ,عطاری,مواد اولیه داروسازی ,شمع
مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد