/en

پلی اتیلن گلیکول

Polyethylene Glycol

پلی اتیلن گلایکول ها (PEGs) پلیمرهای تراکمی اتیلن اکساید و آب با فرمول کلی H(OCH2CH2)nOH  میباشد. این پلیمرها مهمترین نوع تجاری پلی اتر ها هستند. ترکیبات با جرم مولکولی پایین (تا 700) مایعات بی رنگ، بی بو، ویسکوز با نقطه ذوب حدود-10 C ˚ (دی اتیلن گلایکول) بوده در حالیکه ترکیبات پلیمریزه شده با جرم مولکولی بیشتر از 1000 جامدات واکسی شکل با نقطه ذوب تا حدود67 C ˚ )برای 180n=) می باشند.PEG های با جرم مولکولی متفاوت دارای خواص فیزیکی (به عنوان مثال ویسکوزیته) متفاوت بوده و کاربردهای متنوعی دارند، در حالیکه خواص شیمیایی آن ها تقریباً شبیه است.

 

 

عددی که اغلب اوقات در نامPEG ها وجود دارد، نشان دهنده متوسط جرم مولکولی تقریبی آن ها می باشد، به عنوان مثالPEG باn=9 تقریبا دارای جرم مولکولی 400 بوده و با  400PEG علامت گذاری می شود. اغلب پلی اتیلن گلایکول ها شامل مولکول های با جرم مولکولی متنوع می باشند به عبارت دیگر polydisperse هستند.

 


PEG ها در آب، متانول، بنزن و دی کلرومتان محلول و در دی اتیل اتر و هگزان نامحلولند.

کاربرد:
پلی اتیلن گلیکول ها غیرسمی، بی بو، غیراشباع، خنثی، روان کننده، غیر فرار که به راحتی تبخیر نمی شود و غیر سوزاننده بوده، به راحتی در آب حل می شوند و رنگ، بو و طعم آب را تغییر نمی دهند و به طور گسترده در داروسازی به عنوان حلال، عامل پراکنده ساز(dispersing agent) ، پایه پماد، شیاف و ... به کار می رود.
 
پلی اتیلن گلیکول ها داراي خواص متنوعی در زمینه کاربرد بیومدیکال و بیوتکنولوژی هستند.
 
خواص پلی اتیلن گلیکول

  • محلول در آب، تولوئن، متيلن کلريد، بسياري از حلال هاي آلی
  • محلول در اتیل اتر، هگزان، اتیلن گلیکول
  • نامحلول در آب در دمای بالا
  • حلالیت با ساخت مشتقات کنترل می شود
  • تجمع های فرم با فلز کاتدی
  • سیار؛ حجم بزرگ محلول در آب
  • برای رسوب پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک
  • در سیستم های دو فاز فرم های مختلف با محلول های آبی از پلیمرهای دیگر
  • غیر سمی بوده و FDA آن را برای مصرف داخلی تایید کرده
  • مهمان نوازی به مواد بیولوژیکی
  • علل فیوژن سلولی (در غلظت بالا)
  • ایمنی ضعیف



کاربرد پلی اتیلن گلیکول در صنعت
در فرآیندهای تولید به عنوان پوشش های ضد آب، مواد ضد گرد و غبار در صنایع کشاورزی، روشن کننده ها در آبکاری، پاک کننده ها و مواد اولیه شوینده، مرطوب کننده ها در صنایع آرایشی، حامل های رنگی برای رنگ و جوهر، محصولات بسته بندی، مواد غیر چوب برای قالب سازی استفاده می شود. تثبیت کننده های رنگی برای کاغذ، تولید سرامیک، عامل نرم کننده و ضد استاتیک در تولید نساجی و در لحیم کاری استفاده می شود.
 
کاربرد پلی اتیلن گلیکول در بهداشت دهان و دندان
پلی اتیلن گلیکول ها، در ترکیب با سایر محصولات، در خمیر دندان ها، خوشبو کننده ها و دهان شویه ها، از جمله ضد عرق کردن و ضد عفونی کننده دهان استفاده می شود. برای حفظ تمام مواد موجود در محلول و افزایش طول عمر و پایداری محصولات استفاده می شود.
 
کاربرد پلی اتیلن گلیکول در پزشکی
خصوصیات پلی اتیلن گلیکول ها آن ها را مواد عالی برای استفاده در مواد اولیه صنایع دارویی می کند. PEGها به عنوان روان کننده ها مورد استفاده قرار می گیرند و در انواع محصولات دارویی به عنوان حلال ها، پماد ها، مایع های تحویل دارو، پرکننده های قرص ها به عنوان پایگاه های شفاف، در چشم پزشکی و به عنوان درمان برای یبوست استفاده می شود. PEGها نیز در محصولات دامپزشکی استفاده می شود.
 
تاثیر پلی اتیلن گلیکول بر پوست
ترکیبات این ماده توجه زیادی از طرف مصرف کننده ها دریافت نمی کنند، اما باید این کار انجام شود. مهمترین نکته در مورد پلی اتیلن گلیکول این است که آنها اثر نفوذی را افزایش می دهند که میزان آن بستگی به متغیرهای مختلف دارد.که متغییر ها شامل: ساختار و وزن مولکولی پلی اتیلن گلیکول، سایر مواد شیمیایی موجود در فرمول و مهمتر از همه، سلامت کلی پوست است. PEGها در هر اندازه ممکن است از طریق پوست آسیب دیده عمل نکرد درست موانع موجود در بافت پوست به آن نفوذ کنند. بنابراین اگر پوست شما در بهترین وضعیت نباشد، بسیار مهم است که از محصولات با این ماده اجتناب کنید. افزایش نفوذ پوست در ترکیبات PEG-2و PEG-9استارات نشان داده شده است. این اثر تقویت نفوذ به سه دلیل مهم است:
1) اگر محصول مراقبت از پوست شما حاوی دسته ای از مواد نامطلوب دیگر باشد، این ماده شیمیایی باعث می شوند که آنها به عمق پوست شما نفوذ کنند.
2) با تغییر تنش و کشش سطح پوست، پلی اتیلن گلیکول ممکن است تعادل موجود در رطوبت طبیعی پوست را از بین ببرند.
3) PEGها همیشه خالص نیستند، اما اغلب تعدادی از ناخالصی های سمی را انتقال می دهند.
 
 
  
 
اطلاعات بیشتر درباره پلی اتیلن گلیکول

پلی اتیلن گلیکول

پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول

پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول

 



 

مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد