تلفن
تلفن

88282482 021       88282483  021
ساعات کار
ساعات کار

شنبه تا چهارشنبه 8 -17

سدیم نیتریت

نام محصول : سدیم نیتریت
شماره CAS : 7632-00-0
ظاهر : پودر سفید تا مایل به سفید
فرمول مولکولی : Nano2
چگالی: 2.17 گرم بر سانتی متر مکعب
نقطه جوش: 320 درجه سانتیگراد
محلول در: آب، اتانول
نقطه ذوب: 271 درجه سانتیگراد 

سدیم نیتریت کریستال منشوری سفید یا زرد روشن، چگالی 2.168، نقطه ذوب 271، به راحتی در آب حل می شود، الکل، حل شدن در اتر، عطر لطیف، مضر. دمای تجزیه آن 320 است، در حالی که با ترکیب آلی مخلوط می شود، می تواند قابل اشتعال و انفجار باشد. این دارای حساسیت اکسیداسیون و کاهش است، به راحتی به ترکیبات دیازوآمینو با آمینو در دمای پایین تبدیل می شود.

 

کاربرد نیتریت سدیم در خوراکی ها

پیشگیری از رشد کلوستریدیوم بوتولینیوم ( عامل بوتولیسم؛ مسمومیت غذایی حاد) ؛ بهبود و حفظ طعم و رنگ ماهی و گوشت (به اکسید نیتریک تبدیل و با میوگلوبولین ترکیب میشود)
خوراکِ محتوی: ماهی و گوشت نمک سود شده ، خشک شده و دود داده به روش خشک ؛ هات داگ ، ژامبون و کالباس و سوسیس.

دلایل ادعا شده برای منع: ترکیب نیتریت با هموگلوبین خون و کاهش ظرفیت انتقال اکسیژن ؛ ترکیب نیتریت با گروه آمین نوع دوم در شرایط اسیدی (مثلاً در معده یا محیط نمک سود کردن) و تولید نیتروزآمین (عاملی برای سرطان معده)

جایگزین های پیشنهاد شده : در فراوری گوشت و ماهی: شیره ی گیاهانی همچون کرفس و چغندر، نمک دریا، عسل؛ به عنوان نگه دارنده در سوسیس های امولسیونی : اسید سوربیک (از میوه ی درخت سوربوس اکوپاریا)، لاکتات سدیم ، نیسین (یک پپتید چند حلقه ای)؛ در پاکسازی آب : «نیترات» سدیم (نیترات، عمل ضد خوردگی آلومینیوم نیز است) استفاده از برخی ادویه جات دارای خاصیت ضد باکتریایی (از قبیل آویشن یا عصاره ی آن) به جای نیتریت سدیم در فراورده های گوشتی نیز اخیراً در کشورمان مورد پژوهش قرار گرفته است .

سدیم نیتریت (به انگلیسی: Sodium nitrite)‏ با فرمول شیمیایی NaNO۲ یک ترکیب شیمیایی با جرم مولی ۶۸٫۹۹۵۳ g/mol می‌باشد .
شکل ظاهری این ترکیب ، جامد سفید و یا کمی زرد است .

                                  
سدیم نیتریت

خصوصیات فیزیکی نیتریت سدیم

1_ سدیم نیتریت د ر زیر نقطه ی جوش در 320 درجه سانتی گراد تجزیه میشود.
2_ نقطه ی ذوب :271 درجه
3 _ چگالی آن : 2/17 و 4_ حلالیت در آب خوب است (82گرم در 100میلی لیتر در 20 درجه سانتی گراد.)
نوع ترکیب شیمیایی: نمک

نیتریت سدیم چیست؟ نیتریت ها چیست؟

نیتریت سدیم ماده ای است که اغلب در گوشت های فرآوری شده یافت می شود که به عنوان یک نگهدارنده عمل می کند و از رشد باکتری های مضر محافظت می کند. سایر موارد استفاده از نیتریت سدیم شامل افزودن طعم شور و تقویت رنگ صورتی مایل به قرمز است که مشخصه گوشت های فرآوری شده است.

نیتریت ها یکی از مواد اولیه نیتریت سدیم هستند. نیتریت ها یک ترکیب شیمیایی هستند که از یک اتم نیتروژن با دو اتم اکسیژن تشکیل شده است. هنگامی که غذاهای حاوی نیتریت مصرف می کنید، می توانند به اکسید نیتریک تبدیل شوند که نقش مهمی در سلامت و بیماری ایفا می کند.
متأسفانه، نیتریت ها می توانند به نیتروزامین نیز تبدیل شوند که ترکیبات مضری هستند که با اثرات نامطلوب زیادی بر سلامتی مرتبط هستند. تشکیل نیتروزامین زمانی اتفاق می‌افتد که نیتریت‌ها در حضور اسیدهای آمینه هستند و در معرض حرارت زیاد قرار می‌گیرند، به همین دلیل است که گوشت‌های فرآوری‌شده غنی از نیتریت بیشتر حاوی این ترکیبات بیماری‌زا هستند.

محدود کردن مصرف غذاهای سرشار از نیتریت سدیم برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به بیماری های مزمن و بهینه سازی سلامت ضروری است .

غذاهای سرشار از نیتریت سدیم

نیتریت سدیم در غذا به ویژه در گوشت های فرآوری شده رایج است. انواع خاصی از سبزیجات نیز حاوی نیترات سدیم هستند که می تواند در مقادیر کم به نیتریت سدیم تبدیل شود. با این حال، به نظر نمی‌رسد که این سبزیجات مانند نیتریت‌های موجود در منابع غذایی مانند گوشت‌های فرآوری‌شده، خطرات سلامتی را به همراه نداشته باشند.

چند نمونه از غذاهایی که سرشار از نیتریت سدیم هستند عبارتند از:

ژامبون
هات داگ
بیکن
سلامی
سوسیس
گوشت گاو ذرت
بولونیا
گوشت گاو تند
گوشت شور و پخته شده
گوشت دودی

نیترات و نیتریت چیست؟

نیترات‌ها و نیتریت‌ها نام‌های کوتاه «نیترات سدیم» و «نیتریت سدیم» هستند که شکل‌هایی از نمک هستند. نمک (کلرید سدیم) برای هزاران سال برای نگهداری گوشت به خوبی قبل از کشف یخچال استفاده شده است. چندین قرن پیش، نمک‌های نیترات و نیتریت به‌طور تصادفی در نمک یافت شدند و به زودی متوجه شدند که این ترکیبات نزدیک به هم به طولانی‌تر شدن عمر ماندگاری (معروف به حفظ) گوشت با جلوگیری از ترشی و همچنین کنترل رشد باکتری‌ها کمک می‌کنند. امروزه نیترات و نیتریت خالص به صورت تجاری برای مصارف مختلف از کود گرفته تا انواع غذاها مانند گوشت های پخته شده و خمیر دندان تولید می شوند. با حجم وسیعی از تحقیقات متمرکز برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دو نمک منحصر به فرد، چندین اکتشاف انجام شد:

نمک نیتریت مسئول بهبود بسیار موثر کیفیت و ایمنی گوشت است.

نمک نیترات بی اثر است و قبل از اینکه بتواند برای کیفیت و ایمنی گوشت مفید باشد، ابتدا باید توسط باکتری ها به شکل نیتریت تبدیل شود.

هنگامی که نیتریت در سطوح مجاز تعیین شده توسط USDA به گوشت اضافه می شود، رشد کلستریدیوم بوتولینوم را کاملاً مهار می کند، تقریباً به طور کامل کلستریدیوم پرفرنجنس را مهار می کند و رشد بسیاری از باکتری های بیماری زا دیگر مانند لیستریا مونوسیتوژنز را کند می کند.

از آنجایی که واکنش‌های بیولوژیکی زمانی اتفاق می‌افتد که به فرآورده‌های گوشتی اضافه می‌شوند، نیترات‌ها و نیتریت‌ها توسط USDA به عنوان مواد پخت طبقه‌بندی می‌شوند.

از آنجایی که نیترات و نیتریت تقریباً تمام باکتری هایی که باعث فساد و بیماری می شوند را کند می کنند، آنها توسط USDA به عنوان مواد نگهدارنده طبقه بندی می شوند.
 

سدیم نیترات در مقابل نیتریت سدیم

یکی از اولین روش‌ها برای درمان غذا، استفاده از نمک بود. نمک از طریق فرآیندی به نام اسمز که رطوبت را از سلول‌های باکتری‌ها خارج می‌کند و با کم‌آبی آن‌ها را از بین می‌برد، از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند.

نیترات سدیم نوعی نمک است که به طور خاص به عنوان نگهدارنده مواد غذایی موثر است. نیترات سدیم یک ماده معدنی طبیعی است که در همه انواع سبزیجات (سبزیجات ریشه مانند هویج و سبزیجات برگدار مانند کرفس و اسفناج) همراه با بسیاری از میوه ها و غلات وجود دارد. هر چیزی که از زمین رشد می کند نیترات سدیم را از خاک بیرون می کشد.

کلمه "نیترات" به ترکیبی از نیتروژن، بزرگترین جزء جو ما و عنصری که به وفور در خاک وجود دارد، و اکسیژن اشاره دارد. هنگامی که از نیترات سدیم به عنوان یک عامل پخت استفاده می شود، به نیتریت سدیم تبدیل می شود. نیتریت سدیم دارای خواص ضد میکروبی است که آن را به یک نگهدارنده خوب تبدیل می کند. جالب توجه است که فرآیند گوارش انسان، نیترات سدیم مصرف شده از طریق میوه ها، سبزیجات و غلات را به نیتریت سدیم تبدیل می کند.

 


سدیم نیتریت از کجا بخرم :

اين سدیم نیتریت در شرکت آدونيس دارو در بسته بندي 25 کیلو گرم موجود است، قيمت هر کیلو سدیم نیتریت ممکن است در شرکت هاي مختلف، متفاوت باشد زيرا کيفيت آنها با هم فرق مي کند و
به همين دليل بايد اصل را در کيفيت محصول در نظر گرفت و آن را از  شرکت هاي سدیم نیتریت معتبر و با  اطمينان خريداري کرد.

خريد اينترنتي سدیم نیتریت:

افراد با خريد اينترنتي از اين سايت مي توانند، کيفيت محصولات را با ديگر سايت هاي خريد و فروش سدیم نیتریت مقايسه کنند و سپس در کمترين زمان ممکن آن را دريافت کنند.

فروش اينترنتي سدیم نیتریت:

قابل ذکر است که افراد مختلف براي تهيه اين سدیم نیتریت مي توانند با مراجعه به سايت اين شرکت، اطلاعات لازم را از کارشناسان مختلف دريافت کنند تا محصولي با کيفيت را دريافت کنند.
جهت دريافت قيمت سدیم نیتریت  با کارشناسان فروش شرکت آدونيس گل دارو تماس حاصل فرماييد.
جهت دريافت قيمت سدیم نیتریت و خريد سدیم نیتریت با شرکت آدونيس گل دارو تماس بگيريد
02188282482 الي ۳
شرکت آدونيس گل دارو
 

برای اطلاعات بیشتر درباره سدیم نیتریت کلیک کنید.

مشاهده لیست کامل مواد شیمیایی و صنعتی